Huis Mathew Hayman versierd (video)

Wielernieuws Laatst bijgewerkt 12 april 2016 6:46 Redactie

Kersvers Parijs-Roubaix-winnaar Mathew Hayman (Orica-GreenEdge) woont al 14 jaar in Lanaken (België), vlakbij de Nederlandse grens. Om zijn onverwachte overwinning te vieren, versierden zijn buren de straat en zijn voortuin. 

Met slingers, vlaggetjes, een ‘1’ met kasseien voor zijn voordeur, een Roubaix-bordje met een pijl en een opschrift op de weg vieren de Lanakenaars hun bekendste inwoner (sinds gisteren althans). Toen hun gouwgenoot gisteren om 17u over de meet bolde, barstte de kleine Zandstraat uit in euforie. Niet elke Belg was dus teleurgesteld omdat Tom Boonen geen vijfde kassei op zijn kast mag zetten.

Af en toe passeert er een kijklustige om de versieringen te bekijken. Mathew Hayman zelf kon pas in de namiddag het resultaat met eigen ogen bewonderen. De renner toonde zijn modderige fiets en gewonnen kassei aan zijn buren, die hem op een warm onthaal trakteerden. Weldra vertrekt de Nederlandssprekende Australiër opnieuw, want woensdag komt hij weer aan de bak in de Brabantse Pijl.

Ook Cycling Story ging een kijkje nemen. Dat resulteerde in deze korte video.

https://www.youtube.com/watch?v=dPAd2Uqt_AU&spfreload=10