De grootste fietsweddenschappen van de afgelopen jaren

Overige Laatst bijgewerkt 30 september 2016 10:50 Redactie

Fietsweddenschappen kunnen best lastig zijn, simpelweg alleen al door het feit dat je naar een veld aan het kijken bent met zo’n 200 fietsers. Als je echter veel geduld hebt en het niet erg vindt om wat onderzoek te doen, dan kleven er in vergelijking met sporten met een groot marktaandeel en veel fluctuerende kansen (zoals voetbal) veel voordelen aan inzetten op een niche sport zoals fietsen, waardoor je consistenter kunt winnen.

Hoewel het voorspellen van de winnaar van rondes of zelfs individuele etappes precies zo lastig is als het klinkt, bieden sportweddenschappen veel andere soorten inzet waarmee u wat beter kunt profiteren van fietsweddenschappen. Een van de populairste soorten inzet is de nek-aan-nek inzet, waarbij u erop inzet dat twee specifieke fietsers net na elkaar over de finish gaan.

Hier volgen de beste en grootste fietsweddenschappen die wij kennen.

Fantastic Floyd
De slimme kansspelliefhebber bekijkt verschillende sportweddenschappen en brengt deze regelmatig een bezoekje om ze te vergelijken op prijsverschil en om koopjes te vinden. En dat is dan ook precies wat Inrng.com-lid Kieran vond op de eerste dag van de 2006-editie van Parijs-Nice.

Bergmeester Floyd Landis, die enkele weken daarvoor net de Tour of California had gewonnen (ondanks problemen met zijn heup), stond op de een of andere manier op de lijst met een kans van 50/1. Kieran negeerde dit en zette €50 in op de Amerikaan en wedde dat hij The Race to the Sun zou winnen. Landis won uiteindelijk en dit leverde hem €2.550 op. En in tegenstelling tot Landis ontving Kieran geen cent van zijn winst vanwege doping.

Riis123 tijdens de Giro 2016
Een forumgebruiker van de Pro Cycling Manager fansite PCMDaily speelde een net zo goede 2016-editie van de Giro d’Italia als Vincenzo Nibali zelf. In een onderwerp met als titel “Cycling Betting” (Fietsweddenschappen), postte de Deense gebruiker Riis123 zijn dagkeuze en resultaten tijdens de Giro en zette voornamelijk in op nek-aan-nek kansen.

Bob Jungels was een van de vele fietsers tijdens de Giro d’Italia van 2016 die de Riis123 van het forum een lekker geldbedrag opleverde. (Foto ©: CyclingWeek.co.uk)

Bob Jungels was een van de vele fietsers tijdens de Giro d’Italia van 2016 die de Riis123 van het forum een lekker geldbedrag opleverde. (Foto ©: CyclingWeek.co.uk)

Als voorbeeld van een goede inzetstrategie met een kleine, gecontroleerde inzet begonnen gebruikers van het forum langzaamaan Riis te volgen om hun banksaldo tijdens de 21 etappes van de Giro te doen stijgen. Dit was een voorbeeld van een gebruiker die sportweddenschappen gebruikte om echt geld te winnen zoals met vele andere online spellen in de kansspelniche. Vooral 15 mei was winstgevend, want Riis had gelijk met vier van de vijf nek-aan-nek inzetten, inclusief een Bob Jungels die Tom Dumoulin voorbijging met een inzet op een kans van 4.00. Aan het einde van de ronde, toen Riis zijn verdiensten ging tellen, kwam hij uit op zo’n 8.000 Deense kronen. Hoewel dit natuurlijk niet het grootste geldbedrag is (circa €1000), is een verhoging van 900% van je bankrekening best iets om trots op te zijn en een prachtig voorbeeld van hoe men winst kan maken door een intelligente inzet te doen tijdens fietsweddenschappen.

Stijn Devolder tijdens de Ronde van Vlaanderen van 2008
De Belgische Stijn Devolder was niet bepaald een onbekende fietser die mee ging doen aan de 2008-editie van de Ronde van Vlaanderen gezien hij het jaar ervoor de Belgische wegwedstrijd had gewonnen. Maar Devolder werd bepaald niet als de grote winnaar beschouwd en door de meeste sportweddenschappen met een kans van 48-1 ingeschat wegens andere grote namen zoals Alessandro Ballan en Tom Boonen die de ronde eerder al hadden gewonnen.

Met een kans van 48-1 voor de start van de Ronde van Vlaanderen van 2008 leverde Stijn Devolder in elk geval één slimmerik een mooi bedrag op. (Foto ©: DrunkCyclist.com)

Met een kans van 48-1 voor de start van de Ronde van Vlaanderen van 2008 leverde Stijn Devolder in elk geval één slimmerik een mooi bedrag op. (Foto ©: DrunkCyclist.com)

Terwijl andere liefhebbers hun geld inzetten op Ballan, Boonen en andere favorieten (zoals Fabian Cancellara en Leif Hoste), zette één slimmerik van de Weightweenies fietsfora een onbekend geldbedrag op underdog Devolder. En hij won de klasieker, waardoor de Belgische fietsliefhebbers (en in elk geval één slimmerik) helemaal uit hun dak gingen.

Dan Bilzerian’s Wild Ride
Alles wat social media-persoonlijkheid Dan Bilzerian doet is groot, van zijn ritten tot de stapels geld die hij heeft verdiend. Het is dan ook niet gek dat toen de beroemde hedge fund-manager en pokerspeler Bill Perkins met hem wedde dat hij niet in 48 uur of minder van Los Angeles naar Las Vegas kon fietsen (circa 482 kilometer), Bilzerian meteen in actie kwam.

Instagram-beroemdheid Dan Bilzerian won een weddenschap van $1,2 miljoen door binnen 48 uur of minder van Los Angeles naar Las Vegas te fietsen. (Foto ©: NYPost.com)

Instagram-beroemdheid Dan Bilzerian won een weddenschap van $1,2 miljoen door binnen 48 uur of minder van Los Angeles naar Las Vegas te fietsen. (Foto ©: NYPost.com)

Ondanks dat herhaaldelijk werd gemeld dat hij al 18 jaar niet meer had gefietst, aanvaardde Bilzerian niet alleen de uitdaging, maar zette hij ook nog eens 1,2 miljoen op het spel. Dankzij de personal coaching van Lance Armstrong zelf, en misschien een klein beetje hulp van een busje dat zijn rit filmde (waardoor hij gebruik kon maken van de slipstream) legde de 35-jarige de rit ruim binnen de tijd af. Uiteindelijk bleek de inzet zelfs nog hoger dan gedacht; gezegd wordt dat Bilzerian zijn privéjet zou doneren aan pokerspeler Rick Salomon als hij tijdens de uitdaging zou komen te overlijden.