Geen Van Avermaet in E3 Harelbeke door ziekte Geen Van Avermaet in E3 Harelbeke door ziekte © Tim van Hengel

Greg Van Avermaet moet de E3 Harelbeke vrijdag aan zich voorbij laten gaan, de Belg is ziek. Dat heeft zijn ploeg BMC Racing Team ‘s ochtends bekend gemaakt. Van Avermaet wil zich nu richten op Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen.

,,Ik voel me niet 100 procent”, legt Van Avermaet uit. ,,Ik heb wat buikproblemen gehad en ik heb niet geweldig geslapen, dus ik denk dat het beter is dat ik vandaag niet rijd.” De Belg verkeerde nochtans in goede vorm.

Hij liet zich woensdag in Dwars door Vlaanderen gelden door in de laatste tien kilometer er alles aan te doen om een sprint van een selecte groep te ontlopen. De Belg reed lang voor het jagende peloton, maar werd op 200 meter van het einde toch nog gegrepen.