Een dag na de verschrikkelijke aanslagen in Brussel vond de 71e editie van Dwars door Vlaanderen toch doorgang en kreeg met Jens Debusschere (Lotto Soudal) een Belgische winnaar. Debusschere (26) timede zijn eindsprint perfect en de nationaal kampioen van 2014 stak dankzij een ultieme jump zijn wiel net eerder over de streep dan de al bijna juichende Bryan Coquard (Direct Energie). Edward Theuns, vorig jaar tweede, eindigde namens Trek-Segafredo op de derde plaats.

Greg Van Avermaet (BMC Racing Team) deed er in de laatste tien kilometer nog alles aan om een sprint van een selecte groep te ontlopen. De Belg reed lang voor het jagende groep, maar op 200 meter van het einde werd hij door toedoen van een sterke Niki Terpstra (Etixx-Quick Step) en een paar renners van Lotto Soudal toch nog gegrepen.

Fernando Gaviria probeerde te profiteren van het harde werk van zijn ploegmaat Terpstra, maar de Colombiaan viel stil in de laatste rechte lijn. Bryan Coquard kwam langszij en stevende af op de winst. De kleine Fransman wilde echter voor de finishlijn al overeind gaan zitten om zijn handen in de lucht te steken en dat foutje kwam hem duur te staan.

Uitslag Dwars Door Vlaanderen 2016: