Het Colombiaanse toptalent Fernando Gaviria (Etixx-Quick Step) heeft in de Tirreno-Adriatico nog maar eens zijn klasse als sprinter bevestigd. De nog altijd pas 21-jarige Gaviria was in de derde etappe veruit de snelste op de licht hellende aankomst in Montalto di Castro. Leeftijdsgenoot Caleb Ewan (Orica-GreenEDGE) legde beslag op de tweede plaats, terwijl Elia Viviani het podium compleet maakte.

Gisteren sloeg ploegmaat Zdenek Stybar al een knappe dubbelslag en nu was het opnieuw raak voor de succesformatie van Patrick Lefevre. Gaviria bezorgde Etixx-Quick Step namelijk al de 18e overwinning van het seizoen, waarvan drie op naam kwamen van de veelbelovende Colombiaan. Het is zeker ook niet de laatste keer dat hij dit jaar het zegegebaar maakt.

Onze landgenoot Moreno Hofland sprintte namens LottoNL-Jumbo mee voor de ereplaatsen en finishte als negende.

Uitslag etappe 3 – Tirreno-Adriatico 2016: