Zdenek Stybar (Etixx-Quick Step) heeft een fraaie dubbelslag geslagen in de tweede rit van de Tirreno-Adriatico. De Tsjech reed op drie kilometer van de meet op slimme wijze weg uit een selecte groep en hield stand tot aan de finish. Wereldkampioen Peter Sagan (Tinkoff) won de sprint van de achtervolgers voor Edvald Boasson Hagen (Team Dimension Data).

Met nog vier kilometer te gaan kregen de renners nog een pittige helling voorgeschoteld. Mirko Selvaggi (Androni Giocattoli) opende de debatten, maar de Italiaan viel stil. Diego Ulissi (Lampre-Merida) nam het stokje over van zijn landgenoot over met een overtuigende versnelling. De favorieten zaten echter op zijn wiel en gaven hem geen meter ruimte.

Op de top werd er naar elkaar gekeken en Stybar zag zijn kans schoon om aan te vallen. Zowel Cannondale als Tinkoff zette nog wel een mannetje op kop in de achtervolging, maar kregen het aardige gat niet gedicht in de afdaling. Een reactie van Vincenzo Nibali (Astana) in de slotkilometer kwam ook te laat, want de achterstand was inmiddels al onoverbrugbaar geworden.

Stybar, drievoudig wereldkampioen veldrijden, nam dankzij de bonificatieseconden ook de leiderstrui over van Daniel Oss (BMC Racing Team).

Uitslag etappe 2 – Tirreno-Adriatico 2016: