Nacer Bouhanni (Cofidis) heeft dan toch zijn overwinning te pakken in Parijs-Nice. De Fransman kwam dinsdag ook als eerste over de meet, maar de jury ontnam hem de zege vanwege een onreglementaire sprint. Bouhanni reed nu een keurige spurt en was duidelijk sneller dan Edward Theuns (Trek-Segafredo) en André Greipel (Lotto Soudal).

Na de afgelaste sneeuwetappe van gisteren konden de renners vandaag in prima omstandigheden koersen. Vier renners, met daarbij Franse publiekslieveling Thomas Voeckler (Direct Energie), kregen direct zin in een avontuur en gingen vroeg in de aanval. Voeckler ging op 35 kilometer solo verder, waarna hij het gezelschap kreeg van ploegmaat Sylvain Chavanel, Delio Fernandez (Delko Marseille Provence KTM) en Sep Vanmarcke (LottoNL-Jumbo).

Het aangesloten trio liet al snel de moegestreden Voeckler achter zich en de drie gingen de strijd aan met het jagende peloton, waar de mannen van Katusha de leiding hadden. De koplopers hielden lang stand, maar werden op 500 meter van de streep toch nog gegrepen. Bouhanni was in de massasprint vervolgens een maatje te groot voor de concurrentie. Roy Curvers (Team Giant-Alpecin) was op plaats tien de beste landgenoot.

Michael Matthews (Orica-GreenEDGE) moest ditmaal genoegen nemen met een vijfde plaats, maar behield wel zijn leidende positie in het algemeen klassement.

Parijs-Nice 2016 – Uitslag etappe 4: