Michael Matthews (Orica GreenEDGE) is de eerste leider in de 74e editie van Parijs-Nice. De Australiër imponeerde door de 6,1 kilometer lange proloog over een glooiende parcours in 7’39” af te leggen en daarmee één seconde onder de tijd van topfavoriet Tom Dumoulin (Team Giant-Alpecin) te duiken. Onze landgenoot had daarvoor nipt de toptijd van de verrassende Patrick Bevin (Cannondale) uit Nieuw-Zeeland verbeterd, die uiteindelijk de derde plaats bezette.

Lieuwe Westra (Astana), tweede in het eindklassement in 2012, was met een zesde plaats de tweede Nederlander in de top-10. Wilco Kelderman (Team LottoNL-Jumbo) zette de veertiende tijd op de klokken en lijkt net als zijn twee landgenoten klaar om een rol van betekenis te spelen in de ‘Koers naar de zon’.

Parijs-Nice 2016 – Uitslag proloog: