Boom naar veldritploeg van Nys? Boom naar veldritploeg van Nys?

Het wielerseizoen is nog maar pas begonnen, maar daar is al het eerste verrassende transfergerucht: Sven Nys wil Lars Boom inlijven bij Telenet-Fidea. De Vlijmenaar zou zijn ambities om een klassieker als Parijs-Roubaix te winnen dan (definitief?) aan de kant schuiven.

Sven Nys wil meteen sterk uithalen als nieuwe eigenaar van Telenet-Fidea. De huidige profs bij het team (Meeusen, van Kessel, van Amerongen, Aerts en Aernouts) komen vaak tekort wanneer Mathieu van der Poel en Wout Van Aert hun duivels ontbinden. En op beloftenwereldkampioen Eli Iserbyt is het nog een tijdje wachten. Met Lars Boom erbij hoopt Nys de strijd te kunnen aangaan met de twee jongelingen.

Aan de Belgische krant Het Nieuwsblad heeft Nys bevestigd dat er gesprekken zijn over een transfer. De afscheidnemende kampioen zegt er wel meteen bij dat er helemaal nog geen akkoord is. Als Boom Astana verlaat en terugkeert naar het veldrijden zou hij een twintigtal crossen rijden. Op het WK in Zolder vorige week reed Boom uit het niets al top 15. Wellicht hoopt Nys dat Boom weer de topper van weleer wordt als hij een uitgebreid crossprogramma afwerkt.

Over een eventuele wegcampagne is nog niets bekend, maar het is duidelijk dat Boom bij Telenet-Fidea de grote wegwedstrijden mag vergeten. Vorig seizoen werd hij nog zesde in de Ronde van Vlaanderen en vierde in Parijs-Roubaix, maar Boom beseft wellicht dat het moeilijk wordt om één van die monumenten nog te winnen met onder meer Kristoff, Sagan, Van Avermaet en in de komende jaren ook Degenkolb in koers. Bovendien heeft Boom een volledige comeback in het veld nooit uitgesloten. Maar met onder andere een ritzege in de Ronde van Frankrijk en Ronde van Spanje, en eindwinst in de Ronde van België en de Eneco Tour mag hij zeker niet klagen over zijn wegcarrière tot dusver.