Sanne van Paassen stopt met veldrijden Sanne van Paassen stopt met veldrijden

Sanne van Paassen stopt na dit seizoen met veldrijden. De winnares van de wereldbeker van 2011 kan het fysiek niet meer opbrengen. “Mijn lichaam geeft aan dat het genoeg is geweest en dat het tijd is voor nieuwe kansen en uitdagingen”, zo schrijft ze op haar eigen website.

Jaren op het allerhoogste niveau kende voor haar vele hoogte- en dieptepunten. Ze won als tweede Nederlandse (na Daphny van de Brand) de wereldbeker in 2011. 19 overwinningen op het allerhoogste niveau en vele ereplaatsen staan er op haar palmares. De door zware blessures teruggeworpen renster knokte zich met haar zelf opgerichte team Bioteaful dit seizoen terug naar de wereldtop en zal zaterdag aan haar achtste WK beginnen. Daarna volgen de veldritten in Sint-Niklaas, Hoogstraten, Middelkerke. In de cross van Oostmalle zal de 27-jarige Vlierdense nog één keer “knallen!” waarna ze afscheid neemt van de topsport.

Sanne van Paassen in actie tijdens de WB finale 2016 in Hoogerheide

Sanne van Paassen in actie tijdens de WB finale 2016 in Hoogerheide