Canyon//SRAM Racing Zwift Academy Project: word jij de volgende Marianne Vos? Canyon//SRAM Racing Zwift Academy Project: word jij de volgende Marianne Vos?

Zwift en het Canyon//SRAM Racing vrouwen wielerteam gaan dit jaar op zoek naar de volgende Marianne Vos. Via het online trainingsplatform Zwift, waarop je in een videogame online kan trainen op je fietstrainer, zal door middel van een talentenjacht op zoek gegaan worden naar een ploegmaat voor seizoen 2017.

Vanaf maart 2016 kunnen vrouwelijke amateurwielrenners van overal ter wereld meedoen aan de talentenjacht. De winnaar zal uiteindelijk met een profcontract worden beloond.

Canyon//SRAM Racing renster Tiffany Cromwell legt uit: “Helaas zijn de ontwikkelingsmogelijkheden voor vrouwelijke renners niet te vergelijken met die van de mannelijke kant van de sport. Maar in plaats van dat we tegen de stroming in zwemmen, proberen we de gevestigde orde wakker te schudden met Zwift. De sterren van het wielrennen bezitten buitengewone fysieke eigenschappen en we zijn er zeker van dat we één of twee van zulke ruwe diamanten kunnen ontdekken op Zwift.”

Momenteel zijn Zwift en Canyon//SRAM samen bezig om een serie van testen te ontwikkelen, hoogstwaarschijnlijk bestaande uit groepritten en gestructureerde trainingsprogramma’s, om daarmee de fysieke eigenschappen en potentieel van de deelneemsters te kunnen bepalen. Het deelnemersveld zal gedurende 2016 worden uitgedund tot 3 rensters die zowel virtueel als op de echte wegen het tegen elkaar zullen opnemen. De winnaar mag in 2017 als profrenster starten.

Eerder schreven we al over Zwift: indoortrainen was nog nooit zo aantrekkelijk. Doe mee en wie weet word jij de nieuwe Marianne Vos!