De kans is reëel dat Lars Boom en Zdenek Sybar dit seizoen weer enkele veldritten zullen betwisten. Stybar zou onderhandelen over deelname aan drie crossen rond Nieuwjaar. Wat Boom van plan is, is niet duidelijk, maar hij heeft wel al 40 veldritbanden gekocht.

Een maand geleden was Stybars ploegleider bij Etixx-Quick Step Wielfried Peeters nog formeel: ‘Stybar rijdt geen veldritten deze winter.’ Dit weekend zette hij de deur echter op een kier. Mogelijk zal hij toch enkele crossen rijden in voorbereiding op het wegseizoen. Volgens het Belgische persbureau Belga gaat het om de wedstrijden in Loenhout (29 december), Baal (1 januari) en Leuven (3 januari). De onderhandelingen over het startgeld zouden echter moeilijk verlopen.

Twee jaar geleden reed Stybar als wegrenner het WK en werd prompt wereldkampioen. Een vraag die dan spontaan rijst is of hij dit seizoen hetzelfde van plan is in Zolder, op een parcours dat hem moet liggen. Peeters ontkrachtte dat idee onmiddellijk bij Sporza: ‘Wellicht niet.’

Zou Lars Boom wel aan het WK deelnemen? Misschien, maar het blijft voorlopig in het duister tasten over de veldritplannen van de Brabander. Boom heeft 40 crossbandjes gekocht bij Richard Nieuwhuis, zowat de bekendste bandenspecialist in de veldritwereld. Door in enkele veldritten een uurtje de gaskraan vol open te draaien zou Boom zijn tijdritten op de weg willen verbeteren.

Aan het Brabants Dagblad bevestigde zijn manager Rik van Drongen dat Boom wellicht enkele crossen zal meepikken tijdens voorbereiding op het wielerseizoen. Pas binnenkort zou Boom met zijn entourage bespreken aan welke veldritten hij zal meedoen.

De laatste cross van Stybar dateert van oktober vorig jaar. Toen viel hij in de regenboogtrui uit in Ardooie met eens schouderblessure. Boom dook voor het laatst in het veld tijdens het NK van 2013. Lars van der Haar onttroonde hem toen met overmacht nadat Boom zes jaar lang met de driekleur had rondgereden.