Wout Van Aert regeert ook in Zonhoven Wout Van Aert regeert ook in Zonhoven

Wout Van Aert maakte gisteren weer indruk. Na een lange solo won hij schijnbaar makkelijk de Superprestige veldrit in Zonhoven. Ploegmaat bij Vastgoedservice-Goldon Palace Rob Peeters mocht verrassend mee op het podium. Kevin Pauwels werd derde. Van Aert won al zijn zevende wedstrijd van het seizoen en staat comfortabel aan de leiding in het Superprestige-klassement.

Drie ronden duurde het vooraleer Van Aert zijn tegenstanders ter plekke liet. Eens hij vertrokken is, haalt niemand hem nog terug. In Zonhoven was dat niet anders. Lars van der Haar spartelde nog even tegen, maar moest ook al snel gas terugnemen. De Belg reed uiteindelijk een voorsprong van 1 minuut en 9 seconden bij elkaar. Het was van januari 2007 geleden dat een winnaar nog een grotere voorsprong had. Toen volgde de Tsjech Petr Dlask op 1 minuut 37 seconden van Sven Nys.

Spannender was het gevecht om plek twee. Lars van der Haar was intussen teruggezakt tot bij de verbazend sterke Rob Peeters. In het slot van de race kwamen ook Sven Nys en Kevin Pauwels aansluiten. Bij de laatste duik in de Kuil verspeelde van der Haar zijn kansen op een podiumplek door een val. Hij was zeker niet de enige. Tim Merlier tekende in de zandkuil voor de spectaculairste tuimeling en Klaas Vantornout blesseerde zich bij een vreemde val nadat hij tegen de poot van een nadarhek gereden was.

Ruim een minuut na de aankomst van Van Aert werd de strijd om de tweede plaats beslecht. Sven Nys kende vlak voor de laatste bocht zijn gebruikelijke dosis pech. Door een lekke tube moest hij tevreden zijn met plaats vier, nog net voor van der Haar. In een sprint tegen Kevin Pauwels snelde Rob Peeters op karakter naar de tweede plaats. Pauwels uitte met een handgebaar zijn frustratie. De 31-jarige renner van Sunweb-Napoleon Games meende dat Peeters hem hinderde, maar diende uiteindelijk toch geen klacht in.

Voor Rob Peeters was het een emotionele dag. Een jaar geleden overleed zijn vader aan de gevolgen van leukemie. De vorige editie in Zonhoven was de laatste wedstrijd waarbij vader François zijn zoon live aan het werk zag. Dat hij nu net in die cross tweede wordt, wijdde Peeters aan de hulp van bovenaf.

Winnen zal er waarschijnlijk nog niet zo gauw inzitten voor Rob Peeters. Zelfs na de eerste grote ‘veldritklassieker’ blijft Wout Van Aert onaantastbaar. Hij en niemand anders dicteert de wet in het veld. Weerwerk moet wellicht van Mathieu van der Poel komen. Als de wereldkampioen niet snel terug het veld induikt, kan Van Aert al best beginnen met een enorme trofeeënkast te bouwen.

Uitslag Superprestige Zonhoven 2015:
1. Wout Van Aert (Bel)
2. Rob Peeters (Bel)
3. Kevin Pauwels (Bel)
4. Sven Nys (Bel)
5. Lars van der Haar (Ned)
6. Laurens Sweeck (Bel)
7. David van der Poel (Ned)
8. Julien Taramarcaz (Zwi)
9. Jens Adams (Bel)
10. Tom Meeusen (Bel)

Kliek hier en herbeleef de veldrit in 49 foto’s.