Dylan Groenewegen komt komend seizoen uit voor LottoNL-Jumbo. De snelle Nederlander van Roompot Oranje Peloton heeft een driejarig contract getekend bij het Nederlandse World Tour-team. Groenewegen won dit seizoen onder meer de Arnhem-Veenendaal Classic en moet het sprintersgilde bij de ploeg versterken.

De 22-jarige Groenewegen is erg tevreden met zijn transfer. ,,De gesprekken zijn al een tijdje gaande”, zegt de sprinter. ,,Na mijn tweede overwinning (in de Brussels Cycling Classic, red.) is het snel gegaan.” Hij richt zich nu op het voorjaar waarin hij zich in Kuurne-Brussel-Kuurne meteen wil laten zien.

LottoNL-Jumbo noemt Groenewegen ‘een degelijke renner voor in de klassiekers’. De ploeg verwacht dat hij komend jaar nog even moet wennen aan het niveau in de World Tour, maar dat hij op termijn ‘ook daar massasprints kan gaan winnen’.

Arnhem-Veenendaal Classic
In augustus won Groenewegen de 30ste editie van de Arnhem-Veenendaal Classic. De troefde de Wit-Rus Yauheni Hutarovich en de Rus Roman Maikin af in Veenendaal. Ondanks een lekke band op vijftien kilometer van de finish, was Groenewegen de snelste in de massasprint.

De Nederlander had vervolgens van de wereldkampioenschappen in het Amerikaanse Richmond een doel gemaakt, maar een valpartij in de finale van het Kampioenschap van Vlaanderen gooide roet in het eten. Groenewegen brak zijn knieschijf en moest een kruis zetten door zijn najaar.