Lars van der Haar runner-up in Gieten Lars van der Haar runner-up in Gieten

Lars van der Haar is zondag als tweede geëindigd in de eerste Superprestige-veldrit van het seizoen. De Nederlander van Giant-Alpecin moest het in het Drentse Gieten afleggen tegen zijn Belgische collega Wout Van Aert. Achter het duo reed Tim Merlier naar de derde plaats. Van der Haar was tevreden met zijn optreden.

,,Ik stelde mijn wedstrijd af op die van Wout en ik was blij dat ik de enige was die hem kon volgen”, zei Van der Haar na afloop. ,,Ik voelde me goed, maar ik moest erg diep gaan. Al met al ben ik tevreden, maar ik ben toch een beetje teleurgesteld omdat ik opnieuw tweede ben hier in Gieten.” Ook de voorbije twee jaar strandde hij op plek twee.

Zandstrook
Na vier van de tien ronden trok Wout Van Aert (Vastgoedservice-Golden Palace) ten aanval en Van der Haar was in staat de Belg te volgen. Het duo wist een mooie voorsprong bij elkaar te sprokkelen.

Van Aert ging in de laatste twee ronden op de ruige zandstrook opnieuw in de aanval en sloeg een beslissend gaatje van zo’n zes seconden, dat hij langzaam uitbreidde. Van der Haar slaagde er niet meer in Van Aert terug te pakken, maar het lukte hem wel de achtervolgers van zich af te houden. Met een tweede plek is de Nederlander zijn Europese seizoen sterk gestart.

Uitslag Superprestige Gieten 2015:
1. Wout Van Aert
2. Lars van der Haar
3. Tim Merlier
4. Sven Nys
5. Klaas Vantornout
6. Gianni Vermeersch
7. Kevin Pauwels
8. Vincent Baestaens
9. Rob Peeters
10. Julien Taramarcaz