Dennis van Winden heeft zijn contract bij LottoNL-Jumbo met een jaar verlengd. Dat heeft de ploeg donderdag bekendgemaakt. De Nederlander is een belangrijke pion in de voorbereiding van de massasprint. Tegenover de contractverlenging van Van Winden staat het vertrek van Laurens ten Dam, Rick Flens, Barry Markus en Brian Bulgac bij de Nederlandse World Tour-formatie.

Van Winden is blij met zijn contractverlenging. ,,Een droomscenario”, noemt hij het. ,,Nu realiseer ik me dat ik komend seizoen weer bij een heel mooi team zit en ik wil daarin mijn ervaring gebruiken om Moreno Hofland en Tom van Asbroeck te begeleiden in de massasprints.”

Droom
Waar de toekomst van Ten Dam, Flens, Markus en Bulgac ligt, is vooralsnog onbekend. Eerstgenoemde maakte nooit een geheim van zijn droom om in de VS te koersen. ,,Iedereen weet dat van mij”, zei hij in 2013 tegen het AD. ,,In 2015 ben ik 35. Ik weet niet hoe het dan loopt. Dat is afhankelijk van diverse factoren. Maar ja, dat is een droom en de tijd zal het leren.”