Focus Lotto-Jumbo op Ronde van Lombardije Focus Lotto-Jumbo op Ronde van Lombardije

In de vorm waarin Robert Gesink momenteel verkeert, moet hij een rol kunnen spelen in de finale van de Ronde van Lombardije. Dat stelt zijn ploegleider Merijn Zeeman. De Nederlander reed in het verleden al eens twee keer in de top tien van de herfstklassieker. LottoNL-Jumbo start zondag met een ervaren en fris team in Italië.

Deze week rijdt LottoNL-Jumbo drie lastige Italiaanse herfstklassiekers. De wedstrijden kennen zeer zware finales. Milaan-Turijn (vandaag) finisht op de top van de Superga, een beklimming van 4,9 kilometer. De Ronde van Piemonte (morgen) is weer terug op de kalender met een zeer lastige plaatselijke omloop en de Ronde van Lombardije finisht weer in Como.

,,Ik wil een ploeg zien die gretig is en die iets voor elkaar over heeft”, zegt Merijn Zeeman. ,,Onze focus zal vooral op de World Tour-wedstrijd in Lombardije liggen.” Hij ziet een belangrijke rol weggelegd voor Robert Gesink, maar volgens Zeeman hebben ook Wilco Kelderman en Steven Kruijswijk de kwaliteiten om in deze koersen een belangrijke rol te spelen.

Wereldkampioenschappen
Door de deelname van Robert Gesink aan de wereldkampioenschappen in het Amerikaanse Richmond rijdt hij niet in Milaan-Turijn en de Ronde van Piemonte. De Nederlander voegt hij zich later bij de ploeg voor de Ronde van Lombardije.