Van der Haar mikt op World Cup, Superprestige Van der Haar mikt op World Cup, Superprestige

De wereldbeker en de Superprestige zijn de klassementen waarin Lars van der Haar deze winter wil presteren. ,,Ik hoop dit seizoen een nieuwe stap te kunnen zetten in mijn ontwikkeling als veldrijder”, zegt de 24-jarige renner van Team Giant-Alpecin, die verder hoopt zijn topvorm te bereiken tijdens de wereldkampioenschappen in het Belgische Zolder.

Dit weekend start het Europese crossseizoen met de veldrit in het Drentse Gieten, meteen al een koers die meetelt voor het Superprestige-klassement. ,,Het hoofddoel voor Lars zijn de WK in Zolder”, zegt zijn coach Dirk Reuling. ,,Het parkoers, dat hetzelfde is als de Zolderse wereldbekerwedstrijd, past prima bij hem, want hij heeft daar al een paar keer gewonnen.”

Afgelopen seizoen eindigde Van der Haar in alledrie de regelmatigheidsklassementen in de top 5: hij was runner-up in de wereldbeker, derde in de Superprestige en vijfde in de strijd om de Bpost Bank Trofee. Door talenten als Mathieu van der Poel en Wout van Aert wordt de top in het veldrijden echter steeds breder. ,,Dit seizoen hopen we te kunnen vaststellen dat Lars een vaste waarde is tussen de toprenners en dat hij de kansen pakt in de wedstrijden die bij hem passen, bijvoorbeeld de wereldbekerwedstrijd in Valkenburg”, aldus Reuling.

Bekijk hier het crossseizoen van Lars van der Haar: