WK wielrennen 2015 – Uitslag wegrit junioren mannen WK wielrennen 2015 – Uitslag wegrit junioren mannen foto: Tim van Hengel

De Oostenrijker Felix Gall heeft op het WK voor junioren wielergeschiedenis geschreven. Gall bezorgde zijn land de eerste wereldtitel in de WK-historie door een solo te voltooien en daarbij de Fransman Clement Betouigt-Suire met enkele centimeters achter zich te houden. Rasmus Pedersen uit Denemarken eiste het brons voor zich op. De Nederlandse talenten speelden niet meer dan een bijrol op dit wereldkampioenschap.

Jarno Mobach en Pascal Eenkhoorn toonden zich namens Oranje onderweg nog wel met aanvallen, maar de Nederlanders kwamen tijdens de beslissende fase niet meer in het stuk voor. Een kopgroep van 15 man, waar ook Gall deel van uitmaakte, begon aan de laatste ronde en helaas waren er geen landgenoot te bekennen. Er zat uiteindelijk dan ook niet meer dan een tegenvallende 24e plaats voor Nils Eekhoff.

Uitslag volgt later..