WK wielrennen 2015 – Uitslag tijdrit elite mannen WK wielrennen 2015 – Uitslag tijdrit elite mannen foto: Tim van Hengel

Vasil Kiryienka heeft in het Amerikaanse Richmond voor een gigantische verrassing gezorgd door zich tot wereldkampioen tijdrijden te kronen. Kiryienka werd zelfs de winnaar van het meeste sensationele WK van de eeuw, want niemand had ooit de top-drie correct kunnen voorspellen. De kersverse wereldkampioen uit Wit-Rusland werd op het podium namelijk vergezeld door de Italiaan Adriano Malori (+9”) en de Fransman Jérôme Coppel (+26”), die net als Kiryienka gedurende 53 kilometer de tijdrit van hun leven reden.

Tom Dumoulin, Rohan Dennis en Tony Martin stonden als de drie belangrijkste favorieten aan de start, maar de grote tenoren bezetten slechts de plaats vijf tot en met zeven. Onze landgenoot Dumoulin werd met een lichte zitvlakblessure vijfde en was daarmee nog de beste van het tegenvallende trio. Drievoudig wereldkampioen Tony Martin stelde met de zevende plek en een achterstand van 1’16” helemaal teleur.

Wilco Kelderman was de tweede Nederlandse vertegenwoordiger en eindigde als 23e (+2’31”) van de 65 deelnemers.

WK wielrennen 2015 – Uitslag tijdrit elite mannen: