De 70e editie van de Vuelta begint zaterdag 22 augustus in Puerto Banús aan de Costa del Sol, in het zuiden van Spanje. Behalve het volledige podium van de afgelopen Tour verschijnen er nog veel grote namen aan de start. Maar op wie moeten we letten, behalve de traditionele top? In deze korte serie worden een aantal renners uitgelicht.  

Vuelta-tip 5: Natnael Berhane en Youceg Reguigui
De Afrikaan 

MTN-Qhubeka komt met liefst zeven Afrikanen naar de Vuelta. Waren de ogen in de Tour nog gericht op landgenoot en bolletjestruidrager Daniel Teklaimanot, deze keer graag aandacht voor Natnael Berhane en Youcef Reguigui.

Eritreeër nummer drie van de ploeg Natnael Berhane toonde in de Ronde van Utah al aan op tijd zijn bergbenen te hebben gevonden. Hij werd er twee keer knap derde in een etappe met zware aankomsten bergop. Vorig jaar reed de 24-jarige Berhane namens Team Europcar zijn eerste Vuelta. Een jaar eerder, ook in Franse dienst, pakte hij de derde etappe en het eindklassement van de Ronde van Turkije. Aanvankelijk was hij tweede maar Mustafa Sayar, de oorspronkelijke winnaar, werd gediskwalificeerd nadat hij betrapt was op het gebruik van epo. Verdere successen werden vooral op Afrikaanse grond behaald, met onder andere etappewinst in Gabon, Eritrea, Algerije en Rwanda. Ook werd hij al tien keer Afrikaans en Eritrees kampioen. Dit deed hij op diverse disciplines zoals de ploegentijdrit met onder andere Tourhelden Daniel Teklehaimanot en Merhawi Kudus.

Youcef Reguigui is de Algerijnse troef voor MTN-Qhubeka. De 25-jarige Algerijns kampioen van 2011 heeft dit jaar al meer dan 10000 wedstrijdkilometers gereden. Op zijn palmares prijkt, behalve een aantal overwinningen in Emiraat Sjarjah, Azerbeidzjan, en Burkina Faso, de eindoverwinning van de Ronde van Langkawi. Die eindzege kwam tot stand door de zevende en laatste etappe te winnen. Daar versloeg hij onder andere directe concurrent voor het klassement Sebastián (neef van Sergio) Henao van Team Sky en Francisco Mancebo in de slotklim van de eerste categorie

Met onder andere Berhane en Reguigui mikt de Zuid-Afrikaanse ploeg,  net zoals in de succesvol verlopen Tour, vooral op dagsucces.

 

Speel tijdens de Vuelta a España mee met het Cycling Story Koersspel!