Door de afwezigheid van Laurens ten Dam reist Team LottoNL-Jumbo zonder klassementsambities af naar Spanje. De ervaren renner moet de Vuelta a España aan zich voorbij laten gaan vanwege een rugblessure. Dat neemt niet weg dat er nog voldoende uitdagingen overblijven, klinkt het vanuit de ploeg. Met een ploeg vrijbuiters, met daarbij zes Nederlanders, gaat het team zaterdag in Puerto Banús van start in de Vuelta en is het van plan zich op een attractieve manier te tonen.

De ploeg beaamt dat de dagen dat de klassementsmannen aan zet zijn, lastig worden. ,,Maar met bijvoorbeeld Tom Van Asbroeck hebben we iemand waar we in een sprintetappe als ploeg voor kunnen werken”, blikt ploegleider Merijn Zeeman vooruit. ,,Ook gaan we de aanval zoeken in jacht op succes. Alle negen renners krijgen de mogelijkheid om kansen voor zichzelf af te dwingen.”

Talentontwikkeling
Lotto-Jumbo start met drie jonge renners voor wie de Vuelta de eerste grote ronde wordt, te weten Tom Van Asbroeck (25), Timo Roosen en Mike Teunissen (beide 22). ,,Het wordt een belangrijk moment in de carrières van Tom, Timo Roosen en Mike Teunissen”, aldus Zeeman. ,,We verwachten in de toekomst veel van hen en in het kader van talentontwikkeling is dit een prachtige kans voor hen om sterker en beter te worden.”

George Bennett krijgt een vrije rol in de Vuelta. De Nieuw-Zeelander richt zich niet op het algemeen klassement, maar hoopt via een ontsnapping een mooi resultaat neer te zetten. Behalve het eerder genoemde viertal staan ook Martijn Keizer, Bert Jan Lindeman, Maarten Tjallingii, Dennis van Winden en Maarten Wynants aan het vertrek.

Speel tijdens de Vuelta a España mee met het Cycling Story Koersspel!