Kelderman start in Arnhem Veenendaal Classic Kelderman start in Arnhem Veenendaal Classic

Kelderman start in Arnhem Veenendaal Classic

Wielernieuws Laatst bijgewerkt 16 augustus 2015 10:37 Redactie

Op de voorlopige startlijst van de Arnhem Veenendaal Classic prijken de namen van onder anderen Wilco Kelderman en Steven Kruijswijk. Het koppel van LottoNL-Jumbo ging in juli van start in de Tour de France en de twee zijn de grote namen aan de start van de Veluwse klassieker, die op 21 augustus wordt verreden.

Voor Kelderman is de Arnhem Veenendaal Classic een thuiswedstrijd, want de 24-jarige renner is woonachtig in Veenendaal en kent de omgeving waarin de koers wordt verreden dus goed. De Nederlander reed onlangs voor de eerste keer in zijn carrière de Tour de France en eindigde op de 79ste plek in het algemeen klassement. Naast Kelderman verschijnt ook zijn ploeggenoot Steven Kruijswijk aan de start.

Op de voorlopige startlijst is naast LottoNL-Jumbo ook Team Roompot Oranje Peloton terug te vinden, net als onder meer de Pro Continentale ploegen Bretagne-Séché (o.a. Romain Feillu), Rusvelo, Topsport Vlaanderen-Baloise en Wanty-Groupe Gobert. Houd via de website van de koers de laatste ontwikkelingen rond het startveld in de gaten.