Wiggins maakt opwachting in Britse baanploeg Wiggins maakt opwachting in Britse baanploeg

Tijdens de Revolution Track Series in de Engelse plaats Derby maakt Bradley Wiggins zijn langverwachte rentree in de Britse baanploeg. Dat heeft British Cycling maandag bekendgemaakt. Voor de drievoudig Olympisch kampioen baanwielrennen moet dit de opmaat worden naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016.

Wiggins maakt deel uit van een ploeg met onder anderen de Olympisch kampioenen Ed Clancy en Steven Burke. Net als Wiggins is ook Mark Cavendish onderdeel van de ploeg. De tweevoudig wereldkampioen baanwielrennen doet mee aan het evenement, omdat hij ‘alle opties wil openhouden’ in de aanloop naar de Spelen.

Werelduurrecord
Bradley Wiggins won in 2012 in dienst van Team Sky als eerste Brit ooit de Tour de France. Teven won hij onder meer twee maal het Critérium du Dauphiné en het WK tijdrijden in 2014.

In 2015 sloot hij zijn carrière bij Team Sky af met een 18de plaats in Parijs-Roubaix. Sinds hij op 7 juni het werelduurrecord verbeterde naar 54,526 kilometer staat alles in het teken van de Olympische Spelen van 2016.