Na zijn 14e plek in de Tour de France, begint Warren Barguil zaterdag als kopman van Giant-Alpecin aan de Clásica San Sebastián. Giant-Alpecin hoopt met de Fransman beter te presteren dan de afgelopen twee seizoenen, waarin de ploeg er niet in slaagde een top 30-klassering neer te zetten. Tegelijkertijd maakt Lars van der Haar zijn debuut in een World Tour-wedstrijd.

De ploeg noemt de wedstrijd een ‘erg moeilijke wedstrijd’. Daan Olivier was vorig jaar op de 31ste plek de beste renner van de ploeg en het jaar ervoor was de Canadees Francois Parisien de hoogst geklasseerde renner van – toen nog – Argos-Shimano. ,,Met Warren Barguil hebben we een renner die normaal gesproken een goed resultaat kan nastreven op dit parkoers”, zegt ploegleider Christian Guiberteau.

,,Maar we moeten afwachten hoe hij hersteld is van zijn eerste Tour de France en of hij klaar is voor wederom een zware wedstrijd.” Barguil krijgt steun van Chad Haga, Fredrik en Tobias Ludvigsson, Zico Waeytens, Koen de Kort, Thierry Hupond en de debuterende Lars van der Haar, eerder dit seizoen goed voor onder meer een tweede plaats in de derde etappe van de Ronde van Luxemburg.