Tour de France 2015 – Favorieten etappe 11 Tour de France 2015 – Favorieten etappe 11

Eindelijk! We kunnen weer drie weken genieten van de prachtige Tour de France. Op zaterdag 4 juli kleurt Utrecht geel voor een individuele tijdrit over 13,7 kilometer en vervolgens kennen we op zondag 26 juli, na een reis van 3358,3 kilometer, de glorieuze winnaar van La Grande Boucle. Cycling Story kijkt dagelijks vooruit en geeft voor iedere etappe een lijst met favorieten op. Vandaag: etappe 11.

De rit
We zijn toe aan de tweede dag van het Pyreneeën-drieluik en deze twaalfde etappe zal door veel aanvallers met klimmersbenen omcirkeld zijn in het routeboek. Met de Col d’Aspin (1e cat.) en Col du Tourmalet (HC) moeten twee monumentale cols beklommen worden, maar de finish ligt op Côte de Cauterets (3e cat.) en dus kunnen de toppers wel eens besluiten om het dagsucces aan een vluchter te gunnen. Types als Rui Costa (Lampre-Merida), Serge Pauwels (MTN-Qhubeka), Tiago Machado (Katusha) en onze landgenoot Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) kunnen op de Côte de Cauterets (6,4 km à 5%) wel eens strijden om eeuwige roem. Of halen Team Sky en Chris Froome voor de tweede dag op rij verschroeiend uit?

Tour de France 2015 - profiel etappe 11

Tour de France 2015 – De favorieten voor etappe 11 volgens Cycling Story:
***** Costa
**** Pauwels, Sepulveda
*** Kruijswijk, Pantano, Vuillermoz
** Hesjedal, Machado, Morabito, A. Yates
* Froome, Gesink, Porte, Valverde, Quintana

Joker: Rafael Valls (Lampre-Merida)

  • ronald

    15 juli 2015 #1 Author

    Beste Tim, welke Pauwels bedoel je? Fietsende groet, Ronald

    • Tim van Dijk

      15 juli 2015 #2 Author

      Beste Ronald, Ik heb zojuist pas ontdekt dat Serge Pauwels (MTN-Qhubeka) twee keer in de lijst met favorieten stond. Hij is nu eenmaal vervangen door Alexis Vuillermoz (AG2R-La Mondiale). Bedankt voor je reactie. Met vriendelijke groet, Tim van Dijk – Team Cycling Story