Tour de France 2015 – Uitslag etappe 6 Tour de France 2015 – Uitslag etappe 6

Zdenek Stybar heeft de sprinters verrast in de zesde etappe van La Grande Boucle. De Tsjech demarreerde op de hellende aankomststrook in Le Havre en werd niet meer teruggepakt door de favorieten, waardoor Peter Sagan (Team Tinkoff-Saxo) al voor de veertiende keer in zijn carrière genoegen moest nemen met de tweede plek in de Tour.

Etixx-Quick Step kon echter niet lang genieten van het nieuwe ritsucces, want geletruidrager Tony Martin kwam in de slotkilometer lelijk ten val. De Duitser werd over de streep geduwd door zijn ploeggenoten, maar het was direct voor 99,9% zeker dat hij de finish haalde met een gebroken sleutelbeen. De diagnose werd bevestigd en Martin gaat morgen niet meer van start. Der Panzerwagen is in navolging van Fabian Cancellara al de tweede leider is die afscheid neemt van de Tour in Le Maillot Jaune. Chris Froome (Team Sky) neemt zodoende na één dag weer de eerste plaats in het algemeen klassement van hem over.

MTN-Qhubeka had wel alleen reden tot vreugde, want hun renner Daniel Teklehaimanot schreef vandaag historie in de Tour. De Eritreër maakte deel uit van de vroege vlucht en pakte de bergpunten op alle drie de cols, waarmee hij de bergtrui veroverde. Teklehaimanot is daarmee de eerste Afrikaan die de bolletjestrui mag dragen in de Ronde van Frankrijk.

Tour de France 2015 – Uitslag etappe 6: