Tour de France 2015 – Uitslag etappe 1 (individuele tijdrit) Tour de France 2015 – Uitslag etappe 1 (individuele tijdrit)

Rohan Dennis (BMC Racing Team) heeft in het prachtige Utrecht de eerste gele trui veroverd. De Australische outsider legde de 13,7 kilometer, die werden verreden in een indrukwekkende atmosfeer, al vroeg af in 14’56” (een recordgemiddelde van 55.446 km/u) en zag daarna niemand anders onder de vijftien minuten duiken. Topfavorieten Tony Martin (Etixx-Quick Step), Fabian Cancellara (Trek Factory Racing) en Tom Dumoulin (Team Giant-Alpecin) beten zich één voor één stuk op de sterke toptijd. Dumoulin, de hoop van heel Nederland, greep met een vierde plaats (+8”) dus helaas naast het geel, maar desondanks werd Le Grand Départ in de Domstad een groots en onvergetelijk wielerfeest.

Tour de France 2015 – Uitslag etappe 1: