NK Wielrennen 2015 – Uitslag NK Wielrennen 2015 – Uitslag

Het Nederlands kampioenschap wielrennen op de weg is gewonnen door Niki Terpstra. De renner van Etixx-Quick Step versloeg Ramon Sinkeldam (Giant-Alpecin) in de massasprint. De derde plek was weggelegd voor Danny van Poppel (Trek Factory Racing). De wedstrijd over 253 kilometer begon en eindigde in Emmen.

Lange tijd leek het erop dat de lange ontsnapping van acht renners het zou redden tot aan de finish. De kopgroep reed een voorsprong van zeventien minuten bij elkaar en even dreigde het peloton op de lokale rondjes door Emmen gedubbeld te worden – en dat had diskwalificatie betekend voor de grote groep.

Zo ver kwam het echter niet. Hoewel de grote Lotto-Jumbo en Roompot-Oranje Peloton met Bert-Jan Lindeman en Reinier Honig voorin vertegenwoordigd waren en dus vooral afstoppend werk deden, knabbelde het peloton stukje bij beetje van de grote voorsprong af. En toen in de finale ook het Garmin-koppel Sebastian Langeveld en Dylan van Baarle ging werken, slonk bij de kopgroep de hoop op dagsucces pas écht als sneeuw voor de zon.

Met een felle uitval van Michael Vingerling (3M) in de laatste 7,5 kilometer werden de overgebleven renners van de lange ontsnapping bijgehaald. Vervolgens verschenen de renners van Lotto-Jumbo (voor Moreno Hofland) en Giant-Alpecin (voor Ramon Sinkeldam) aan het front. Door de regen waren de klinkers waarover het peloton gestuurd werd, spekglad geworden en daardoor raakten de sprinttreintjes ontregeld. Niki Terpstra handhaafde zich uitstekend vooraan en klopte Sinkeldam en Van Poppel in de sprint.

NK Wielrennen 2015 – Uitslag:

1.Niki Terpstra
2.Ramon Sinkeldam
3.Danny van Poppel
4.Dylan Groenewegen
5.Moreno Hofland
6.Maurits Lammertink
7.Floris Gerts
8.Lars Boom
9.Johim Ariesen
10.Andre Looij