Vincenzo Nibali met ‘sterk team’ naar Dauphiné Vincenzo Nibali met ‘sterk team’ naar Dauphiné

Voor het eerst sinds zijn zege in de Tour de France staat Vincenzo Nibali (Astana Pro Team) weer aan de start van een Franse wielerwedstrijd. In het Critérium du Dauphiné (7 tot 14 juni) wil de Italiaan de puntjes op de I zetten voor Le Grand Départ in Utrecht. Nibali: ,,De aanloop naar de Tour de France verloopt voorspoedig, zoals ik gewenst had.”

De Italiaan is niet 100 procent fit in de Dauphiné, maar in een persbericht van de wedstrijd staat dat hij ’tevreden is mijn zijn huidige vorm’. Nibali: ,,Ik rijd de wedstrijd met één simpele opdracht: alles geven wat ik heb.” De kopman van Astana keerde maandag terug van een trainingskamp op de El Teide vulkaan in Tenerife (Spanje), waar tegenwoordig veel wielrenners aan hun klimmersbenen werken.

Blauwdruk
De vijfde etappe in het Critérium du Dauphiné is een blauwdruk van de zeventiende rit in de Tour de France. De etappe van Digne-les-Bains naar Pra Loup over 161 kilometer wordt over exact hetzelfde parcours gereden en dus kan Nibali alvast nader kennismaken met deze lastige bergrit. ,,Mijn ploeggenoten en ik kennen intussen de Nederlandse, Belgische en Noord-Franse etappes. In de Dauphiné is er tevens een ploegentijdrit waarin we op elkaar ingespeeld kunnen raken. We gaan hard onze best doen want we zijn een sterk en goedgeorganiseerd team.”

Nibali krijgt in de Dauphiné steun van onder meer de Nederlanders Lars Boom en Lieuwe Westra en de verwachting is dat de ploeg die in Frankrijk van start gaat, exact dezelfde is die straks in juli de Tour de France-titel van de Italiaan moet verdedigen.