MTN-Qhubeka: elf namen voor Tour-debuut MTN-Qhubeka: elf namen voor Tour-debuut

Een maand voordat de ploeg in Utrecht debuteert in de Tour de France, heeft Team MTN-Qhubeka een elf renners tellende voorselectie bekendgemaakt. De bekende namen zijn Edvald Boasson Hagen, Tyler Farrar en Daniel Teklehaimanot. Na het Critérium du Dauphiné en de Ster ZLM Toer stelt de ploeg de definitieve opstelling vast.

MTN-Qhubeka is de eerste Afrikaanse ploeg die aan de start van de Tour de France verschijnt. Het team dat zich hard maakt voor de populariteit van fietsen onder Afrikaanse kinderen, heeft met Boasson Hagen een bekende renner in de gelederen. ,,Ik kijk ernaar uit onderdeel te zijn van het eerste Afrikaanse team in de Tour de France”, zegt de Noor, in 2011 winnaar van twee Touretappes. ,,Het is mooi deel uit te maken van deze mijlpaal. We hebben een sterke ploeg en hopelijk kunnen we wat successen boeken.”

Luik-Baskenaken-Luik
Met drie Zuid-Afrikaanse renners, drie Eritreeërs en een Algerijn is het Afrikaanse continent goed vertegenwoordigd in de voorselectie, en niet met de eerste de beste namen. De 23-jarige Louis Meintjes won dit jaar al de Settimana Internazionale Coppi e Bartali en eindigde als zesde in de Ronde van Oman en als elfde in Luik-Bastenaken-Luik, de 21-jarige Merhawi Kudus was vorig jaar tweede in de Ronde van Langkawi – de koers die zijn ploeggenoot Youcef Reguigui dit jaar won – en de 24-jarige Natnael Berhane was al de beste in La Tropicale Amissa Bongo (2014) en de Ronde van Turkije (2013).

,,Het is een droom die uitkomt om opgenomen te zijn in de selectie voor de Tour de France”, zegt Zuid-Afrikaans kampioen Jacques Janse van Rensburg. ,,En dit jaar zijn al heel wat dromen uitgekomen. Na jaren van hard werken heb ik de nationale strepen van Zuid-Afrika op mijn rug als nationaal kampioen en het is een grote eer dat ik mijn ploeg en land en onze missie mag vertegenwoordigen in de Tour: dit is waarom ik fiets.”

De complete voorselectie: Edvald Boasson Hagen (Noo), Natnael Berhane (Eri), Steve Cummings (GBr), Tyler Farrar (VSt), Jacques Janse van Rensburg (ZAf), Reinart Janse van Rensburg (ZAf), Merhawi Kudus (Eri), Louis Meintjes (ZAf), Serge Pauwels (Bel), Youcef Reguigui (Alg) en Daniel Teklehaimanot (Eri).

https://www.facebook.com/TeamMTNQhubeka/photos/a.186023454750936.44787.181609271859021/1011374768882463/?type=1