Na zes top 10-klasseringen in de Giro d’Italia, mag Luka Mezgec (Team Giant-Alpecin) komende week voor zijn kansen sprinten in het Critérium du Dauphiné. De 26-jarige Sloveen, vorig jaar nog ritwinnaar in de Giro, won in 2015 één etappe in de Ronde van de Haut-Var. Daarnaast speelt de ploeg de Amerikaan Lawson Craddock uit voor het klassement en de bergetappes.

De ploeg kan terugkijken op een aantal sterke optredens in de Dauphiné. De ploeg won bijvoorbeeld met Thomas Damuseau de bergtrui in 2013 en met Nikias Arndt een etappe in 2014. ,,We gaan naar Frankrijk met vijf jongens die de Giro d’Italia gereden hebben, dus we moeten bekijken hoe hun vorm is”, zegt ploegleider Christian Guiberteau. ,,Craddock heeft een beschermde status en we proberen een goed klassement met hem te bereiken. Met Mezgec hebben we een sterke sprinter voor de eerste, tweede en vierde rit en met Simon Geschke willen we via een ontsnapping een succes boeken.”

Naast Mezgec, Craddock en Geschke neemt de ploeg Tobias Ludvigsson, Chad Haga, Caleb Fairly, Thierry Hupond en de Nederlander Albert Timmer mee naar Frankrijk.