Op de lastige en hellende aankomst in Fiuggi, heeft Diego Ulissi (Lampre-Merida) de dagzege gepakt in de zevende etappe van de Giro d’Italia. De Italiaan, die vorig jaar twee etappes won, is weer helemaal terug in het peloton, nadat een schorsing hem tot en met 26 maart negen maanden aan de kant had gehouden. Hij versloeg in de sprint Juan José Lobato (Movistar Team) en Simon Gerrans (Orica GreenEdge)

,,Er doen hier nogal wat sterke sprinters mee, dus ik wist dat ik vandaag niet de topfavoriet was. Ik had echter geweldige benen”, zei Ulissi na de aankomst. ,,Ik ging vroeg omdat ik bang was teruggepakt te worden. Dit is een speciale overwinning voor me na een moeilijk jaar en ik wil dan ook mijn familie en mijn vrienden bedanken voor al hun steun.”

Schouder
In de top van het algemeen klassement veranderde er niets. De schouder van Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) hield zich, na de valpartij gisteren, goed in de langste rit van deze Giro over 264 kilometer en de Spanjaard verloor geen tijd op zijn naaste belagers Fabio Aru (Astana Pro Team) en Richie Porte (Team Sky). Contador heeft nog altijd een voorsprong van 2” op Aru en 20” op Porte.

,,Het was een zware dag voor me, maar ik ben blij dat ik er doorheen ben gekomen”, zei Contador na afloop opgelucht. ,,Na ongeveer drie en een half uur koers wist ik niet meer hoe ik mijn arm moest houden, maar ik hoop en vertrouw erop dat het gevoel verbetert. De etappe van morgen was er eigenlijk ééntje waar ik naar uitgekeken had. Nu lijkt het moeilijk voor me te worden en ik verwacht aanvallen. Nu denk ik alleen maar aan rust en ijs op mijn schouder. Daarna zien we wel.”

Bekijk hier de uitslag in het Koersspel: Resultaten na etappe 6