Domenico Pozzovivo (AG2R La Mondiale) is bij bewustzijn en helder na zijn valpartij in de Giro d’Italia. Dat meldde zijn ploeg gisteravond laat in een persbericht. De Italiaan moest na de zware crash de Italiaanse wielerronde verlaten.

,,Domenico heeft verwondingen aan zijn gezicht, maar scans wijzen uit dat hij geen interne schade heeft opgelopen”, zei ploegdokter Eric Bouvat. Pozzovivo heeft diepe wonden boven zijn rechteroog en moest gehecht worden. ,,Hij is bij bewustzijn en helder, maar hij herinnert zich niets meer van de valpartij”, aldus Bouvat.

In de afdaling van de Barbagelata op 28 kilometer van de finish, ging het helemaal fout voor de Italiaanse kopman van AG2R La Mondiale. Hij viel hard en moest vervolgens afgevoerd worden naar het ziekenhuis in Genua, waar hij een volledig medisch onderzoek ondergaat.