Net als vorig jaar, heeft Orica GreenEdge de openingsetappe gewonnen. De ploeg reed met Pieter Weening in de gelederen naar de snelste tijd in de ploegentijdrit over 17,6 kilometer. De Australiër Simon Gerrans passeerde als eerste van zijn ploeg de finishlijn in San Remo en is de eerste drager van de roze trui.

,,Ik denk dat we erg blij mogen zijn”, zei Gerrans na afloop. ,,Het was gepland dat ik als eerste over de finish zou gaan. Het is een geweldige eer dat ik de roze trui mag dragen. Dit team heeft een behoorlijke reputatie opgebouwd in het ploegentijdrijden en we hebben een paar échte specialisten in huis: alle credits gaan naar hen.” Tinkoff-Saxo en Alberto Contador (+7″) en Astana Pro Team en Fabio Aru (+13″) reden naar de overige ereplaatsen.

Verbeterpuntjes
Team LottoNL-Jumbo moest 36″ toegeven op Orica GreenEdge en vond zich uiteindelijk terug op de 13e plaats in de uitslagentabel. Kopman Steven Kruijswijk was tevreden met de start van zijn ploeg. ,,We hebben voor onze doen een goede tijdrit gereden”, stelde hij na afloop vast. ,,Er zijn altijd verbeterpuntjes, maar iedereen heeft maximaal gereden en het ging behoorlijk hard. De verschillen met de rest zijn klein, dat zie je ook terug in de uitslag.” Team LottoNL-Jumbo kreeg gisteren een fikse tegenvaller te verwerken, nadat lage cortisolwaarden bij George Bennett waren geconstateerd. Daardoor moest de ploeg noodgedwongen met acht renners starten in plaats van negen.

Bekijk hier de uitslag in het Koersspel: Resultaten na etappe 1