Op de plek waar hij vorig jaar positief werd getest op het gebruik van salbutamol, maakt Diego Ulissi zijn rentree in het groterondewerk. De 25-jarige Italiaan van Lampre-Merida was vorig jaar goed voor twee etappezeges, voordat hij negen maanden langs de kant moest toekijken. In de heuvelachtige ritten wordt er het één en ander verwacht van de rappe klimmer.

De Pool Przemyslaw Niemiec (35) maakt voor de vijfde keer zijn opwachting in de Giro. De etappewinnaar in de vorige Vuelta a España was in 2013 al eens zesde in het eindklassement. Als Niemiec die prestatie kan evenaren zal dat de hoofdsponsor ongetwijfeld tot tevredenheid stemmen.

De Italiaanse sprinters Roberto Ferrari (32) en Sacha Modolo (27) zijn vertrouwde namen in de massasprints. Veel grote overwinningen levert het duo niet, maar het weet zich wel altijd te meten met de beste sprinters. De andere namen bij Lampre-Merida zijn Tsgabu Grmay Gebremaryam, Manuele Mori, Jan Polanc, Maximiliano Richeze en Gang Xu.