Philippe Gilbert jaagt op winst op Muur van Huy Philippe Gilbert jaagt op winst op Muur van Huy foto: © Laurens Alblas/cyclingstory.nl

BMC Racing Team zet hoog in voor de Waalse Pijl. De Amerikaanse ploeg staat aan de start met onder meer ex-winnaar Philippe Gilbert (2011) en voormalige runner-up Samuel Sanchez (2006). Ook stelt de ploeg de winnaar van de laatste Brabantse Pijl op, Ben Hermans.

Hoewel Gilberts versnelling afgelopen zondag op de Cauberg hem niet de overwinning bracht in de Amstel Gold Race, onderstreepte die wél de uitstekende vorm waarin de Waal verkeert. De 205,5 kilometer lange World Tour-wedstrijd wordt morgen verreden in België.

Naast Gilbert, Sanchez en Hermans vaardigt de ploeg van ploegleider Valerio Piva de Amerikanen Brent Bookwalter en Tejay van Garderen, de Fransman Amaël Moinard, de Belg Dylan Teuns en de Zwitser Danilo Wyss af naar Wallonië.