Ploegleider Klaas Vantornout houdt woord en loopt naar huis Ploegleider Klaas Vantornout houdt woord en loopt naar huis

Belofte maakt schuld, dat moet ploegleider Mario de Clercq van Sunweb-Napoleon Games gedacht hebben na het Belgisch kampioenschap veldrijden. De Clercq beloofde aan de vooravond van de wedstrijd naar huis te lópen als zijn renner Klaas Vantornout de nationale titel zou pakken – en tegen ieders verwachting in veroverde de Belg inderdaad zijn tweede kampioenstruitje. Omdat naar huis wandelen er die avond uiteraard niet in zat, had De Clercq een rekening openstaan.

Samen met een boezemvriend werkte De Clercq gisteren de kleine marathon van ongeveer 35 kilometer tussen Erpe-Mere, de plaats waar het kampioenschap verreden was, en zijn woonplaats Wortegem-Petegem af in een kleine vier uur. ,,Ik ben kapot,” zei de ploegleider toen hij weer thuis was. ,,Grote uitspraken zoals toen doe ik nooit meer in de pers.”

Vantornout was zelf niet aanwezig door een trainingskamp in Spanje, maar zijn schoonouders kwamen De Clercq wél figuurlijk een duwtje in de rug geven. In hun woonplaats Velzeke stopten de twee lopers voor een kort hapje en een drankje.