Ronde van Vlaanderen 2015 – Uitslag Ronde van Vlaanderen 2015 – Uitslag

Ronde van Vlaanderen 2015 – Uitslag

Wieleruitslagen Laatst bijgewerkt 8 april 2015 15:01 Redactie

Niki Terpstra heeft nipt naast de overwinning in de Ronde van Vlaanderen gegrepen. De hardrijder van Etixx-Quick Step en titelverdediger volgende week in Parijs-Roubaix legde beslag op de tweede plek, nadat Alexander Kristoff hem in een man-tegen-mangevecht verslagen had in de sprint. De Noor van Katusha etaleerde eerder deze week in de Driedaagse De Panne al een uitstekende vorm en bekroonde zijn werk met de winst in ‘Vlaanderens Mooiste’. Greg van Avermaet (BMC) eindigde als derde.

Bijna vijftig kilometer na de officiële start ontstond een kopgroep van zeven, met daarbij de Nederlander Dylan Groenewegen (Team Roompot), Lars Bak (Lotto Soudal), Ralf Matzka (Bora-Argon 18), Marco Frapporti (Androni Giocattoli), Damien Gaudin (AG2R La Mondiale), Matt Brammeier (IAM Cycling) en Jesse Sergent (Trek Factory Racing). Deze vlucht kreeg tot 6’30” voorsprong van het peloton, waar vooral Team Sky de touwtjes in handen nam. Op de Molenberg, de zesde helling van de dag, plaatste Andre Greipel (Lotto Soudal) een aanval. Hij kreeg echter niemand mee en voor de Paddestraat kwam er een einde aan zijn poging. Op de Kaperij nam Lars Bak vooraan het heft in handen, Damien Gaudin spring naar de Deen toe.

Bak werd ingerekend op de top van de Paterberg, niet veel later was Gaudin hetzelfde lot beschoren. Greipel voelde zich duidelijk in zijn sas en sprong weg voor de Koppenberg. Op die beklimming keerden renners bij de Duitse kampioen terug en een groep van 25 reed naar de Kruisberg/Hotond. Daar trokken Niki Terpstra en Alexander Kristoff ten aanval en dat bleek de beslissende move. Greg Van Avermaet en Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) waren de eerste achtervolgers. Ook in de laatste dertien kilometer richting Oudenaarde kwamen ze niet meer bij het kopduo. Alexander Kristoff won de 99ste editie van Vlaanderens Mooiste.

  • jean savelberg

    6 april 2015 #1 Author

    jammer Nikki,dan zondag maar op het hoogste schavotje kruipen in Parijs Roubaix 2015.