Jürgen Roelandts is zondag tijdens de Ronde van Vlaanderen de uitgesproken kopman bij Lotto Soudal. De Belg verkende samen met zijn ploeggenoten Stig Broeckx en Tiesj Benoot gisteren alvast een deel van het parcours. De drie renners startten hun tocht in Oudenaarde vanwaar ze de eerste en tweede lus van het parcours aflegden. Dat bracht hen onder meer over de Oude Kwaremont, Paterberg, Paddestraat en Haaghoek.

Roelandts, Broeckx en Benoot zijn in de Vlaamse kasseienklassieker in het gezelschap van Lars Bak, Sean de Bie, Jens Debusschere, André Greipel en Marcel Sieberg. ,,De renners in de selectie hebben één voor één bewezen dat ze er staan, ook de jonge mannen,” zegt ploegleider Herman Frison. ,,De resultaten zijn er, met mooie overwinningen in Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico. De kers op de taart, een uitschieter in de Vlaamse voorjaarswedstrijden, ontbreekt nog en zondag gaan we daarvoor.”