Gent-Wevelgem 2015 – Uitslag Gent-Wevelgem 2015 – Uitslag

Gent-Wevelgem 2015 – Uitslag

Wieleruitslagen Laatst bijgewerkt 1 april 2015 13:22 Redactie

Onder huiveringwekkende weersomstandigheden heeft de Italiaan Luca Paolini vandaag de 77e editie van Gent-Wevelgem gewonnen. De 38-jarige renner van Team Katusha, in het verleden goed voor successen in onder meer de Giro d’Italia en de Vuelta a España, reed alleen naar de meet. Op een handvol seconden daarachter versloeg Niki Terpstra Geraint Thomas in de sprint voor de tweede plaats.

Een stevige wind blies de renners soms letterlijk omver, bovendien kregen ze stevige buien over zich heen in de eerste helft van de wedstrijd. Al na enkele kilometers brak het peloton in drie stukken door de wind. Zeven renners lieten zich niet afschrikken, zetten een vlucht op en liepen tot bijna negen minuten uit. Het effect van de wind was in de Moeren nog indrukwekkender, het veld werd er in verschillende waaiers uit elkaar geslagen.

Maarten Tjallingii (LottoNL-Jumbo) voelde zich op honderd kilometer voor de finish geroepen om aan te vallen. Na de eerste beklimming van de Kemmelberg kreeg hij het gezelschap van Jürgen Roelandts (Lotto Soudal) die snel aan een solo begon. Toen Roelandts alleen voorop kwam te rijden had hij nog 75 kilometer voor de boeg. De achtervolgende groep bestond uit vijf renners: Jens Debusschere (Lotto Soudal), Daniel Oss (BMC Racing Team), Geraint Thomas (Team Sky), Sep Vanmarcke (LottoNL-Jumbo) en Stijn Vandenbergh (Etixx-Quick Step). Luca Paolini (Team Katusha) en Niki Terpstra (Etixx-Quick Step) zouden zich er nadien nog bijvoegen.

Na de tweede beklimming van de Kemmelberg daalde de voorsprong van Roelandts echter tot anderhalve minuut en zo ging het verder in dalende lijn. 17,7 kilometer voor het eind kwam er einde aan het soloavontuur van Roelandts en volgde voorin een spervuur aan aanvallen. Luca Paolini trok aan het langste eind en reed alleen naar de meet. Terpstra versloeg Thomas in de sprint voor de tweede plaats.