E3 Harelbeke 2015 – Uitslag E3 Harelbeke 2015 – Uitslag

Geraint Thomas (Team Sky) heeft zich met een fraaie zege in de E3 Harelbeke tot topfavoriet voor de Ronde van Vlaanderen gebombardeerd. De Welshman reed op de Oude Kwaremont (nog 38 km te gaan) weg met Zdenek Stybar (Etixx-Quick Step) en Peter Sagan (Tinkoff-Saxo), waarna hij zijn medevluchters op vier kilometer van het einde achterliet met een sterke demarrage. Stybar ging nog achter de ontsnapte Thomas aan, maar moest duidelijk zijn meerdere erkennen. Sagan was compleet leeggereden en werd zelfs nog ingehaald door de eerste groep achtervolgers, waarvan Matteo Trentin (Etixx-Quick Step) de sprint won voor de derde plaats.

Het regende onderweg veel valpartijen in de Vlaamse semi-klassieker en dat zorgde voor de nodige slachtoffers. Fabian Cancellara (Trek Factory Racing) was de grootste pechvogel, want voor de Zwitser betekende een val op de stenen van de Haaghoek direct het einde van het voorjaar. Spartacus werd naar het ziekenhuis gebracht, waar twee scheurtjes in de wervels van de onderrug werden geconstateerd. Na Tom Boonen is het zo al de tweede grote naam die niet te bewonderen is in de belangrijkste kasseiklassiekers.

Sebastian Langeveld (Team Cannondale-Garmin) en Lars Boom (Astana) waren eveneens betrokken bij de bewuste valpartij, waarna ook zij de strijd moesten staken. Onze landgenoten liepen geen ernstige blessures op, maar kennen zo allesbehalve een vlekkeloze aanloop naar de Ronde de Vlaanderen.

E3 Harelbeke 2015 – Uitslag: