Jelle Wallays (Topsport Vlaanderen-Balosie) heeft Niki Terpstra opgevolgd op de erelijst van de semi-klassieker Dwars door Vlaanderen. De 25-jarige Belg was met nog 50 kilometer te gaan de grondlegger van de juiste ontsnapping en toonde zich na 200 kilometer de slimste van een viertal. Wallays demarreerde in de laatste kilometer en profiteerde optimaal van een korte aarzeling bij zijn medevluchters. Edward Theuns maakte het succes voor de Pro Continentale-ploeg nog indrukwekkender door de tweede plaats voor zich op te eisen in een sprint met onze landgenoot Dylan van Baarle (Team Cannondale-Garmin) en wereldkampioen Michal Kwiatkowski (Etixx-Quick Step).

Wallays en co. pakten in de lastige heuvelzone al snel een minuut op een selecte groep achtervolgers en hun voorsprong zou daarna nooit minder dan 25 tellen bedragen. Lars Boom (Astana) leek in zijn eentje nog de sprong te maken, nadat hij de achterstand van een minuut in no-time wist te halveren, maar een onfortuinlijke schuiver maakte abrupt een einde aan zijn onderneming. De koplopers werkten in de resterende 35 kilometer naar Waregem goed samen, waarna Wallays net als in Parijs-Tours 2014 (zie foto) naar een prachtige overwinning soleerde.

Dwars door Vlaanderen 2015 – Uitslag: