De première van de film Ventoux vindt plaats op dinsdag 12 mei in het Beatrix Theater in Utrecht. Ventoux is geregisseerd door Nicole van Kilsdonk, die samen met Bert Wagendorp het scenario schreef. Op basis van het script schreef Wagendorp de gelijknamige bestseller. Onder meer Kasper van Kooten en Wilfried de Jong spelen een hoofdrol in de film.

Vier vrienden van weleer beklimmen in de film op hun racefiets de Mont Ventoux, zoals ze dat dertig jaar geleden ook deden. En ze doen wat mannen zo goed kunnen: loodzware ernst en slap ouwehoeren moeiteloos afwisselen. Totdat hun jeugdvriendin, de prachtige Laura zich meldt en de ‘spoken’ uit het verleden zich aandienen. In een hedendaagse en herkenbare mix van hilariteit en weemoed overwint de vriendschap, die juist door dat verleden een vriendschap voor het leven blijkt.

De première wordt georganiseerd door producent KeyFilm en distributeur September Film, in samenwerking met Le Tour Utrecht en het Nederlands Film Festival. De feestelijke avond maakt deel uit van het programma ‘100 dagen tot de Tour‘, dat vanaf 26 maart voor feest in Utrecht zorgt. Vanaf dat moment vinden er in en rondom de Domstad tal van activiteiten en evenementen plaats die in het teken staan van de Tourstart.