Alexander Kristoff (Team Katusha) heeft de eerste rit in Parijs-Nice op zijn naam geschreven. De Noor boekte al weer zijn vijfde overwinning van het seizoen door de Fransen Nacer Bouhanni (Cofidis) en Bryan Coquard (Team Europcar) af te troeven in een massasprint. Michal Kwiatkowski (Etixx-Quick Step), de winnaar van de proloog, behield de gele leiderstrui.

Het peloton moest op weg naar Contres nog flink aan de bak om deze vlakke etappe uit te laten draaien op de gewenste massaspurt. Thomas Voeckler (Team Europcar) en Anthony Delaplace (Bretagne-Séché Environnement), de twee vroege vluchters van de dag, wisten het peloton in slaap te sussen en hadden in de slotfase nog genoeg energie om het tempo flink op te schroeven. Team Sky en Lotto Soudal waren echter op tijd weer wakker en zo kon het pakket de aanvallers op 1,5 kilometer van de aankomst toch nog inrekenen.

Etixx-Quickstep verdedigde met succes de gele trui van Kwaitkowski, maar de formatie van Patrick Lefevre kreeg wel een kleine dreun te verwerken. Op zestien kilometer van de aankomst raakte Tom Boonen het achterwiel van ploegmaat Nikolas Maes, waarna hij hard tegen het asfalt kwakte. Boonen werd snel naar het ziekenhuis gebracht, waar men een verrekking van de linkerschouder constateerde. Hij zal 3-6 weken nodig hebben om te revalideren en daarmee is hij vrijwel zeker uitgeschakeld voor alle voorjaarklassiekers.

Parijs-Nice 2015 – Uitslag etappe 1: