Met de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne is het wielerjaar 2015 officieel begonnen. Niet alleen de klassieke renners worden meteen aan het werk gezet: een week later mogen namelijk ook de klassementsrenners op het hoogste niveau acteren. Zondag begint in een voorstad van Parijs de 73e editie van Parijs-Nice, met onder meer Richie Porte, Tejay Van Garderen en de wereldkampioenen tijdrijden en op de weg, Bradley Wiggins en Michal Kwiatkowski, aan de start.

[Scroll verder voor de livestreams.]

Hier vindt u de startlijst van Parijs-Nice 2015.

De achtdaagse wedstrijd over 1.137 kilometer begint in de Parijse voorstad Maurepas met een proloog over 6,7 kilometer. Het zijn niet de enige kilometers tegen de klok, want ook de slotetappe is een tijdrit, van 9,5 kilometer naar de Col d’Èze. Het biedt de cracks wereldkampioen Bradley Wiggins (Team Sky), Tony Martin (Etixx-Quick Step) en Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) voldoende gelegenheid om niet alleen mee te strijden om de dagzege, maar ook een gooi te doen naar een mooie plek in het eindklassement.

Dan moeten zij wel afrekenen met bijvoorbeeld klimmers als Romain Bardet (AG2R La Mondiale), Pierre Rolland (Team Europcar), Richie Porte (Team Sky), Rafael Valls (Lampre-Merida), Tom Jelte Slagter (Cannondale-Garmin) en Rafal Majka (Tinkoff-Saxo). Zij hebben ongetwijfeld hun pijlen gericht op de vierde etappe en de aankomst op de Col de la Croix de Chaubouret.

Sprinters
Ook de sprinters zijn breed vertegenwoordigd. Alexander Kristoff (Katyusha), Andre Greipel (Lotto Soudal) en John Degenkolb (Giant-Alpecin) mochten dit seizoen alledrie al het zegegebaar maken, maar het gevaar komt uit Franse hoek. Arnaud Démare (FDJ), Nacer Bouhanni (Cofidis) en Bryan Coquard (Team Europcar) kennen het klappen van de zweep en willen maar wat graag scoren op hun thuisgrond. En laten we niet vergeten dat de recentste overwinning van Coquard het wereldkampioenschap koppelkoers is…

Pzon. 8 maartMaurepas - Maurepas6,7 km
1ma. 9 maartSt.-Rémy-lès-Chevreuse - Contres196,5 km
2di. 10 maartSt.-Aignan - St.-Amand-Montrond172 km
3wo. 11 maartSt.-Amand-Montrond - St.-Pourçain-sur-Sioule179 km
4do. 12 maartVarennes-sur-Allier - Croix de Chaubouret204 km
5vr. 13 maartSt.-Étienne - Rasteau192,5 km
6zat. 14 maartVence - Nice180,5 km
7zon. 15 maartNice - Col d'Èze9,5 km

Wanneer?
Zondag 8 maart t/m zondag 15 maart
Uitzending/livestreams vanaf 14.00 uur

Live op TV:
Sporza (Één)

Bekijk de livestream direct hier:

Livestreams online:
http://www.bvls2013.com/ss.php