Met John Degenkolb, Tom Dumoulin en Warren Barguil als speerpunten verschijnt Giant-Alpecin vandaag aan de start van Parijs-Nice. De ploeg hoopt met Dumoulin een mooie plek in het eindklassement te veroveren, terwijl de eerste drie etappes op het lijf geschreven zijn van Degenkolb, vorig jaar winnaar van de groene trui.

Degenkolb won dit seizoen al een etappe in de Ronde van Dubai en hij lijkt in een goede vorm te verkeren in de aanloop naar de voorjaarsklassiekers. Dumoulin keert terug in het peloton na een trainingsperiode sinds de Tour Down Under. Hij heeft zijn oog laten vallen op de proloog en wil zijn vorm testen deze week, ondanks een recente ziekte.

Warren Barguil begon zijn seizoen met de Ronde van Oman, waar hij zijn benen kon testen op de beklimmingen. Met Parijs-Nice keert de Fransman terug in zijn geboorteland, waar hij zich wil in de zwaardere etappes wil voorbereiden op zijn doelen later dit voorjaar. Ook Roy Curvers, Koen de Kort, Georg Preidler, Ramon Sinkeldam en Zico Waeytens staan aan het vertrek.