Ian Stannard heeft voor het tweede jaar op rij de Vlaamse seizoensopener Omloop Het Nieuwsblad gewonnen. De Brit behaalde na 200 kilometer de meest indrukwekkende zege uit zijn loopbaan door liefst drie mannen van Etixx-Quick Step het nakijken te geven. Tom Boonen, Niki Terpstra en Stijn Vandenbergh waren in de slotfase niet in staat om Stannard te lossen en de titelverdediger besloot dan zelf maar aan te vallen. Niki Terpstra kon als enige terug op zijn wiel komen, maar in de spurt was onze landgenoot toch niet opgewassen tegen de beresterke coureur van Team Sky. Tom Boonen werd derde en blijft dus een lege plaats op zijn palmares houden.

Lees ook: Kuurne-Brussel-Kuurne 2015 – De favorieten en outsiders

Sep Vanmarcke was na Stannard wellicht de sterkste man in koers, maar kon door pech niet meespelen om de zege. Vanmarcke voerde mede de forcing op de kasseien van de Haaghoek, tot hij aan het einde van de strook voor de tweede keer te maken kreeg met een lekke band. De Belgische kopman van LottoNL-Jumbo moest het kwartet laten rijden en kreeg het gat, ondanks steun van Greg van Avermaet (BMC Racing Team), niet meer dicht en zodoende moest de ex-winnaar genoegen nemen met een vijfde plaats.

Omloop Het Nieuwsblad 2015 – Uitslag:

Lees ook: Kuurne-Brussel-Kuurne 2015 – De favorieten en outsiders