De poging van Thomas Dekker om het UCI Hour Record te verbreken wordt woensdag 25 februari rechtstreeks uitgezonden. De poging, die wordt ondernomen op 1800 meter hoogte in El Velodrome de Tres Centurias in het Mexicaanse Aguascalientes, is online te volgen en wordt ook live uitgezonden op Eurosport 2.

Hier vindt u de uitslag van Thomas Dekkers werelduurrecordpoging.

Thomas Dekker is de derde wielrenner die dit jaar een werelduurrecordpoging doet. Eerder kwam Jack Bobridge 500 meter te kort ten opzichte van het record van Matthias Brändle (51 kilometer en 852 meter), waarna op 8 februari Rohan Dennis het nieuwe record vestigde op 52 kilometer en 491 meter.

De reeks werelduurrecordpogingen begon nadat Jens Voigt in september vorig jaar in een uur 51 kilometer en 115 meter aflegde en daarmee het oude record van 49,7 kilometer verbeterde die de Tsjech Ondrej Sosenka neergezet had in 2005.

Als Thomas Dekker vandaag slaagt in zijn werelduurrecordpoging, dan komt hij terecht in een illuster rijtje. Onder anderen Tour de France-oprichter Henri Desgrange, Fausto Coppi, Jacques Anquetil, Eddy Merckx en Francesco Moser mochten zich in het verleden al eens houder noemen van het Werelduurrecord.

De werelduurrecordpoging wordt door Eurosport live uitgezonden in maar liefst 70 landen in Europa en ‘Asia-Pacific’. Naast de poging zelf, brengt de pan-Europese sportzender vanaf 19:15 uur interviews met experts en betrokkenen, en alle reacties na het evenement, tot ongeveer 20:45 uur.

Wanneer?
Woensdag 25 februari, om 19:30 uur

Live op TV:
Eurosport 2

Bekijk de livestream direct hier beneden:
[Livestream afgelopen]