Giant-Alpecin met vijf Nederlanders naar Omloop

Wielernieuws Laatst bijgewerkt 26 februari 2015 15:57 Redactie

Roy Curvers is zaterdag de kopman van Team Giant-Alpecin in de Omloop Het Nieuwsblad. ,,Na een goede periode van voorbereiding tijdens trainingen en wedstrijden over de afgelopen maanden zijn we klaar voor het klassiekerseizoen in België,” aldus coach Rudi Kemna.

Curvers wordt bijgestaan door de ervaren Koen de Kort, Zico Waeytens (Bel), Nikias Arndt (Dui), die een goede indruk achterliet in de zijwind in de Ronde van Qatar, alsook Bert De Backer (Bel), Ramon Sinkeldam (Ned), Tom Stamsnijder (Ned) en Albert Timmer (Ned).

Kemna: ,,Met dit team staan we sterk aan de start en het is zaterdag belangrijk voor ons om dat zo goed mogelijk te benutten. We prefereren de kracht van het geheel in plaats van één leider aan te wijzen.”

,,We zullen proberen mee te zitten in de belangrijke ontsnappingen, zodat we controle over de wedstrijd houden en niet teveel energie verspillen voordat we in de finale komen.”

,,Tegen het einde van de wedstrijd hopen we genoeg individuele kracht over te hebben in de ploeg voor een sterk resultaat.”

Vorig jaar was Zico Waeytens, toen nog uitkomend voor Topsport Vlaanderen, de best geklasseerde in de Omloop Het Nieuwsblad van de huidige ploeg. Hij eindigde toen als vijftiende.

Opstelling Giant-Alpecin in Omloop Het Nieuwsblad 2015:
Nikias Arndt (Dui), Roy Curvers (Ned), Bert De Backer (Bel), Koen de Kort (Ned), Ramon Sinkeldam (Ned), Tom Stamsnijder (Ned), Albert Timmer (Ned), Zico Waeytens (Bel)